Vliegclub Midden Zeeland

Opleiding GPL

VMZ is een club met niet zo veel leerlingen waardoor alle lessen voor het GPL gegeven worden door de chef instructeur met, op een aantal vliegdagen per jaar, de hulp van enkele vaste gastinstructeurs van zuster verenigingen. Het vliegbedrijf van VMZ is er één waarbij met behulp van een sleepstart, achter een motorvliegtuig, wordt gestart. Dat betekent voor de leerling dat er in samenspraak met de instructeur de lessen ingepland kunnen worden en dat de leerling niet de gehele dag op het veld aanwezig hoeft te zijn en moet wachten op zijn/haar les.
De gemiddelde vluchtduur van een sleepstart is minimaal drie keer zo lang in vergelijking met de lierstartmethode waardoor er tijdens 1 vlucht meerdere oefeningen gedaan kunnen worden. Wanneer het door thermiek mogelijk is om langer in de lucht te blijven en zo heel Zeeland te verkennen, dan kan dat bij ons en hoef je meestal niet naar beneden omdat een ander lid ook nog wil vliegen. Door de langere vliegtijd per vlucht kun je zeker in het begin het vliegen sneller onder de knie krijgen.
Wanneer je de opleiding wilt versnellen dan raden we je aan om mee te gaan met ons zomerkamp waar in een week tijd 30 starts en landingen kunnen worden gemaakt. Ook kun je er voor kiezen een lidmaatschap bij ons te combineren met een andere zweefvliegschool of club zodat je afhankelijk van beschikbare tijd en fase in opleiding de verschillende voordelen van zweefvliegscholen en clubs kunt combineren.
Behalve de opleiding is het ook mogelijk om al in het begin van je opleiding te genieten van het overlandvliegen en zo op een dag een vlucht te maken van soms wel een paar honderd kilometer.
Wanneer je eenmaal je brevet hebt is er meestal wel een zweefvliegtuig beschikbaar wanneer je een vlucht op eigen gelegenheid wilt maken. Dat kan ook vaak doordeweeks.