Vliegclub Midden Zeeland

Winterwerk

Foto Onderhoud PH-1252De kleine vloot en weinig eigen startmiddelen betekenen relatief weinig onderhoud en daarmee ook niet de verplichting om gedurende de wintermaanden daaraan mee te werken. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden om je nuttig te maken binnen onze club. Want de club draait rond vrijwilligers om het goedkoop te houden. Instructie en ook onderhoud en (kleine) reparaties aan de kisten worden door daarvoor goed opgeleide leden verzorgd.

Het reguliere onderhoud van het vliegend materieel wordt tijdens de wintermaanden, onder toezicht van de chef technische zaken uitgevoerd. De kisten worden dan gedemonteerd, waar nodig gerepareerd, verbeteringen uitgevoerd, gepoetst en gecontroleerd zodat ze weer in top conditie zijn voor het nieuwe seizoen.
Ook het niet-vliegend materieel (dus het rollend materieel en de hangaar met clubhuis) wordt tijdens de wintermaanden onder handen genomen.
Onderhoud of reparaties die niet zelf uitgevoerd kunnen worden besteden we uit. Kernpunt hierin is: Veiligheid voor alles!!