Vliegclub Midden Zeeland

De club

Vliegclub Midden Zeeland is een kleine club bestaande uit actieve zweefvliegers en donateurs die de club een warm hart toedragen.

Kernpunten van onze vliegclub:

  • Zweefvliegen: de kern van ons bestaan dus zo veel als mogelijk;
  • Niet te veel verplichtingen: op een vliegdag niet verplicht de hele dag aanwezig, winterwerk niet verplicht maar wel gezellig;
  • Flexibiliteit: in overleg is bijna alles mogelijk als het agenda technisch kan;
  • Gezelligheid: voor en tijdens de vliegdag bijkletsen en na de vliegdag een drankje of zelfs een bbq;
  • Ligging: De naam zegt het al “Vliegveld Midden Zeeland”, midden in Zeeland gelegen. Ook op dagen dat er geen thermiek is heb je vaak al een prachtig uitzicht over praktisch heel Zeeland…in één blik kijk je uit over Walcheren, Zuid Beveland, Tholen, Schouwen Duiveland, Zeeuws Vlaanderen, Westerschelde, Oosterschelde ect. Volgens velen het mooiste uitzicht dat je kunt hebben;

Kortom, VMZ is een unieke club wat betreft ligging en mogelijkheden om te leren zweefvliegen en daarvan te genieten op die momenten dat het jou uitkomt. Binnen de kleine club leer je iedereen ook snel kennen en heerst een informele sfeer.
Uiteraard besteden we veel aandacht aan de veiligheid en hebben we daar onze organisatie en procedures recent behoorlijk op aangepast. Het verbeteren van de veiligheid is een proces dat altijd doorgaat, op dit aspect worden dan ook geen concessies gedaan en moet iedereen zijn steentje bijdragen. Maar ook daar word je uiteraard door de ervaren leden van onze club in begeleid zodat we samen vele mooie vliegdagen mee mogen maken.